lauantai 24. elokuuta 2019

Kasvis-kanapata



En ollut aikoihin käyttänyt haudutuspataani ja ajattelin että olisi kiva muhittaa tuossa viikonlopun ruoka. En jaksanut etsiskellä ohjeita joten valitsin kaupasta kasviksia joita mieli teki.
Kasvisten lisäksi laitoin tuohon kanaa ja riisiä. Tulipa aika hyvää.

Kasvis-kanapataani pilkoin:

n. puolikas palsternakka
3 porkkanaa
Sipuli
n. puolikas kesäkurpitsa
Makea suippopaprika
700 g paketti pinaatinlehtiä

Päälle 6 dl kanalientä ja vajaa tl suolaa ja  kolmeksi tunniksi muhimaan. Tuolla välin höyrytin kaksi persilja-valkosipulimaustettua kananfilettä ja siivutin ne odottamaan.

Kun 3 tuntia oli kulunut laitoin sekaan 4 kourallista riisiä ja lisäsin vielä n. teelusikallisen suolaa. Laitoin ihan tavallista pitkäjyväistä vaikka mietin basmatia. Mieheni ei tuosta oikein välitä.

Nuo kun olivat muhineet puolisen tuntia lisäsin siivutetut kanafileet ja timjamia saksin ruukusta. Lorautin sekaan vielä purkillisen sipulikaurakermaa. Sai vielä muhia puoli tuntia.

Oi miten olikin hyvää. Miehenikin otti 2 kertaa lisää vaikka on sitä mieltä että rehut kuuluu lehmille. Mikä parasta tuota herkkua jäi vielä huomisellekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti