keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Karhumaista

Matkan jatkuessa vietimme mukavan päivän saariselän tienoilla.



Käyskentelimme tunturilla poroja treffaamassa, aika monta oli tuollakin.
Päätimme lähteä käymään Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja reitiksi valitsimme karhunjuomalammen. Isokuru oli aivan älyttömän hieno paikka mutta suurin osa reitistä saa pitkän miinuksen. Kulki soratietä ja laskettelurinteiden läpi. Ei tykätty.

Tuolta ajelimme Oulangan kansallispuistoon. Olimme jo aiemmin päättäneet mennä pienelle karhunkierrokselle. Sattuikin sopivasti hääpäivälle.
Tuo oli aivan järjettömän hieno reitti! Miten upeita näkymiä. Koskia, rotkoja, suota. Lenkki oli 12 kilometriä muttei edes tuntunut niin pitkältä, oli niin paljon nähtävää. Illalla nautimme vielä piccolot kuohujuomaa päivän kunniaksi.




Seuraavana päivänä käytiin tapaamassa ihan oikeita karhuja kuusamon suurpetokeskuksessa. Olivatpa pennutkin kasvaneet viime kesästä! Yhtä leikkisiä olivat vielä. Opas antoi karhuille omenoita ja kiivejä mutta selkeästi heidän lempijuttunsa oli hunaja. Tuota kerjäsivät suu ammollan. Suloisia palluroita.


Tuosta jatkoimmekin saunaan Kontiomäen nesteelle. Kylläpä oli mukavaa. Latasimme parkkipaikalla kameran ja läppärin akut ja lähdimme kohti Hiidenportin kansallispuistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti