sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Fear of the dark

Tiedättekö sen onton tunteen matkan jälkeen kun se on ohi?
Matka jota olet odottanut ja suunnitellut ja josta olet haaveillut. Ja sitten se on ohi. Tehty. Normaalisti tietysti menee nopeasti ohikin. Nyt hupsahdin tuohon toiseen onttouden tilaan.
Tällä kertaa liuin tuohon tyhjyyden tilaan vähän liiankin kanssa, eikä ihan kokonaan olla vieläkään kuivilla.
En enää liu'u tuonne syvälle pohjamutiin  jossa ei ollut mitään, ei pienintäkään valonhäivähdysyä.
En puhu tästä paljon. Kaunistelen asioita. En halua ruikuttaa.
Lapsenmenetys.
Pitkään käsittelin asioita lapsen kannalta. Kuinka hirveää ettei hän saanut elämäänsä jatkaa. Kaikki asiat mitä hän ei kokisi. Mitä hän menetti.
Minun on vaikea antaa itselleni lupaa olla heikko. Olen usein saanut kuulla olevani vahva. Mutta enhän minä ole. Viime aikoina olen ajatellut että sellainen on vahva joka avoimesti suree ja itkee ja parkuu ja valittaa. Sellainen on vahva. Aikamoinen dilemma.
Lapseni sairastaessa menetin ystäväni. En syytä enää heitä. 7 vuotta lapsisyöpäpotilasarkea. Ei kukaan sellaista jaksa. Kaikki rajoitteet, pakostakin joutuu sivuun kaikesta. En silloin jaksanut pitää yhteyksiä. En liioin päästä uusia ystäviä lähelle.
Älkää ymmärtäkö väärin. Nautin suuresti ihmisten seurasta. En vain halua enää menettää ketään. Reviirini on paisunut valtavaksi.
Tämä kaikki on hionut perheemme yhteen. Joillekin on käynyt niin että perhe on hajonnut. Ei meille. Mieheni ja tyttäreni. Elämäni tärkeimmät.
Välillä on vaikeaa piiskata itseään nousuun. Olisihan se helppoa jäädä vaan tähän? Velloisin mietteissäni. Vaan ei ole. Tulee tunne kuin piehtaroisi itsesäälissä. En voi sietää tuota. Olen armoton itselleni. En anna itselleni lupaa velloa.
Juuri tuosta syystä päätin aiheesta kirjoittaa. Kävin terapiassa lapseni kuoleman jälkeen ja puhuminen asioista tuntui niin kovin mukavalta. Ja helpotti oloa.
Pimeänpelko. Kai tässä yritän antaa lupaa itselleni olla heikko. Voi välillä velloa siellä pimeässä. Palata eheämpänä takaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti