lauantai 13. heinäkuuta 2019

Tunikaa pukkaa

Viime talvena mietin että olisi mukavaa kun olisi ohut hihaton neuletunika minkä voisi kiskaista päälle kun on vähän viileää.
Suurinpiirtein mietin millaisen haluaisin mutten ehtinyt tuota tehdä.
Lomareissulle päätin ottaa lankatarpeet tuohon jos vaikka innostuisin tekemään.
Langaksi valikoitui pari vuotta kaapissa makoillut ohut sukkalanka Schoeller & stahl sockina colour.
Alkumatkasta teinkin jo mallitilkun ja laskeskelin silmukat ja kerrokset. Piirtelin laskelmat paperille.


Alkuun en oikein osannut päättää että tuleeko nyt tuosta kovin kivannäköistä raitaa kun resoriksi valitsin valepalmikon. Päätin sitten kuitenkin jatkaa.


Yllättävän nopeasti tuo valmistui, mutta ajoimme melkein 7000 kilometriä niin olipahan tuota aikaakin käsillä. Tykästyin aika paljon, raidatkin suht mukavan näköiset ja sopi kivasti päälle.


Kotiin kun tultiin niin ajattelin että olisihan se kiva olla samanlainen pitkähihainenkin. Lankaakin oli vielä mukavasti jäljellä. En kuitenkaan halunnut tehdä ihan samanlaista niin valitsin kaveriksi tuolle austermann step sukkalangat. Pari kerää irish dreamia oli kaapissa makoillut myöskin pari vuotta. Laskeskelin kädenteille uudet luvut ja eikun pakertamaan. Melko kirjava tuosta tuli mutta tuli muutoin aika kivan mallinen.


Melkein tekisi mieli vielä tehdä joku hillittykin, mutta taitaa jäädä tältä osin tekemättä kun mielessä pyörii jo fair Isle tyyppinen villatakki ja pitsipaita ja norjalaisvillapaita. Ja pitäähän niitä sukkiakin ehtiä tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti