lauantai 3. lokakuuta 2020

Villapaitaunelmia

Mieheni on aina silloin tällöin vuosien varrella esittänyt toiveen norjalaistyyppisestä villapaidasta.

Jotenkin en ollut tuohon tullut tarttuneeksi, muita paitoja kyllä olen hänelle tehnyt. 

Kesäloman alussa selailin vanhoja käsityölehtiä ideoita etsien ja sieltäpä pompahtikin esiin juurikin täydellinen paita ohje. Varmistin vielä mieheltä että oliko paita sellainen kuin hän oli tarkoittanut. Olihan se.

Olimme lähdössä reissuun ja ajelimme Lankatalo tapion kaupan ohi ja niinpä päätin langat paitaan ostaa tuolta. Ohjeessa oli lankana Sandnesgarnin sisu ja miehen toive oli punainen väri. Sielläpä sattuikin olemaan juuri sopivasti punaista ja valkoista ja niin oli langatkin valmiina.

En kuitenkaan saanut aloiteltua reissulla tuota, puuhasin sukkien parissa. Kotiin palattuamme tein vihdoin mallitilkun ja laskeskelin millä koolla alan paitaa tekemään. Paita pääsikin heinäkuussa hyvään vauhtiin. 


En jaksa tehdä samaa työtä koko ajan ja neule on ollut välillä lepäilemässä kun olen tehnyt sukkia ja kutonut mattoa. Aloitinpa itsellenikin villapaidan teon. 

Tehdessä sitä aina jännää että onko varmasti laskeskellut silmukat oikein että onkohan sopivan kokoinen. 

Tämä paita oli helppo tehdä, alkuperäisessä ohjeessa kädentietkin tehtiin jälkikäteen. Itse kuitenkin tein vartalo-osan pyörönä ja yläosat tasona. Ohjeessa kun oli ompelukoneella tikattu kädentiet ja leikattu sitten auki. En ruvennut tuollaiseen.

Eilen sain paidan valmiiksi ja annoin miehelle. Juurikin nappiin osui koko. Sainpahan täyttää hänen toiveensa, hyvä mieli. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti