maanantai 5. huhtikuuta 2021

Kaarrokehuppari

 


Mulla oli ollut jo pitkään hinku suunnitella ja tehdä kaarrokepaita. Alun perin olin kyllä haaveillut tekeväni jonkun Linka Neumannin neuleen mutta kun kaikki ovat niitä tehneet niin intoni lopahti. Tosin kyllä se punainen vuonolaiset paita jossain alitajunnassa majailee.

Olin ostanut viime kesänä Drops Nord lankaa kokeiluun ja ajattelin että laitankin niitä nyt sitten tähän paitaani kun oli niin mukavan pehmoisen oloista, alpakkaa kun tuossa on.

Löysin pinterestistä jonkun lisäyskaavion jossa oli luisuharteisille ja rintaville yms. omat lisäyskohdat jotta paidasta tulisi istuva. Tein mallineuleen ja mittailin suurinpiirtein minkä kokoisen paidan teen. Sitten pitikin vähän tehdä laskutoimituksia.

Kuvioita sommittelin tehdessäni. Halusin sydämiä ja aaltomaisia raitoja. Ikäänkuin raidat olisivat tanssineet sydänten sykkeessä.


Kun pääsin kaarrokkeen loppuun en oikein tykännytkään noista aaltoraidoista. Päätin kuitenkin antaa olla, kokonaisuutena kuitenkin ihan ok. 


Sitten pitikin miettiä että mitäs niihin hihansuihin? Päädyin sydänraitoihin ja helmaan pitkän pohdinnan jälkeen valikoitui samat sydänraidat. 

Sitten tulikin ajatus hupusta, kyllähän se nyt selkeästi tarvitsi hupun? Enkä ole aikoihin tehnyt hupullista paitaa. No sepä sitten vielä, päättelyt ja kuosittelut ja paita olikin valmis.



Tästä tuli kyllä melkoisen kiva ja lämpöisen oloinen huppari. Pääsee kyllä ahkeraan käyttöön. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti